My Love Awaits Me by the Sea

När Mais Darwazah anländer till Palestina för första gången så är det en återkomst till ett hemland hon aldrig känt. Darwazah är uppväxt i Jordanien och under sin resa ställer hon sig frågan: Hur kan man återvända till en plats som bara existerar i ens minne? My Love Awaits me by the Sea är en poetisk film byggd på konversationer melan regissören och palestinierna med målet att ge en bild åt hur ett hemlöst folk ser på framtiden. Men det är också en kärlekshistoria till den palestinska poeten Hasan Hourani och hans ord. Genom poesi och illustrationer har Darwazah skapat en bro mellan minnets Palestina och verklighetens. En generös film med plats för många perspektiv på en gammal konflikt.

http://vimeo.com/23288431

Anmälan för lång- och kortfilm nu öppen!

Anmälan till Tempo Documentary Award och Tempo Short Award är nu öppen! Läs mer om tävlingarna och hur då anmäler dig här. Deadline för anmälan är 13 november.

Tempo Pitch och Short Dox Radio

Tempos tävlingar för projekt i utvecklingsfasen och för korta radiodokumentärer är två av festivalens mest populära programpunkter. Anmälan öppnar senare i höst.

Anmälan till New Doc är nu öppen!

New Doc är sektionen för dig som är ny inom dokumentärbranschen, oavsett ålder! Här letar vi efter nya spännande röster som tillför någonting unikt till genren. Läs mer och anmäl dig här!

Köp ackreditering till early bird-pris!

Lång framförhållning? Köp din branschackreditering redan nu till early bird-pris! Fram till årsskiftet kan du fynda ackreditering för endast 500 sek (ex moms), ordinarie pris 700 sek. Anmäl dig!