fbpx

MOTION MOT HUVUDDUK

I september 2016 lägger två politiker fram ett förslag om att utreda möjligheten att införa ett lokalt förbud mot slöja. Debatten som följer i kommunfullmäktige varar i över fyra timmar och filmas, precis som alla fullmäktigesammanträden av kommunikationsavdelningens bildproducent. Filmen bygger på kommunens egen dokumentation och ger en inblick i lokalpolitikens viktigaste rum. En hyllning till den demokratiska processen och alla som arbetar i den.

Visas tillsammans med Nu finns jag igen, Horan, The American
Dream och Pappa i New Doc 3.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!