fbpx

MORDET PÅ EN TIDNING

I september 2000 ligger tidningen Arbetet för döden. Efter 113 års utgivning. Nu kan bara ett mirakel rädda tidningen. Fyra dagar före sista numret vänder det: en känd byggmästare är beredd att satsa 40 miljoner på Arbetet. Hoppet väcks till liv igen…

Samtal om tidningsdöden och dess påverkan på den oberoende journalistiken med  Tomas Backlund (vice ordförande, Svenska Journalistförbundet) och Julia Svensson (chefredaktör, tidskriften Arkitektur).

Samtliga filmer i vår sektion Retrospektiv är gratis för alla med medlemskort eller ackreditering. Först till kvarn. Kom i tid.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!