Miss Kiet’s Children

Se barnen som de är! Även om de inte förstår ett ord av vad du säger. Är Miss Kiet världens mest tålmodiga lärare? Hon leder i alla fall med fast hand sina unga elever, i den lilla skolan i holländska byn Hapert. Hennes barn, alla immi ­ granter, utan kunskaper i sitt nya språk. Med en tät kamera – ni som älskade franska »Att vara och ha« kommer även att älska »Miss Kiet’s Children« – får vi följa denna exeptionella lärares klassrumsarbete. Och ännu mer barnen: Haya, Leanne och Jorj. Miss Kiet ser dessa barn, deras intelligens, deras längtan och deras möjligheter – och med respekt för var och en – så styr hon dem med lugn och tydlighet. Och vi ser alla hur dessa tidigare så utsatta och såriga barn – de flesta från krigets Syrien – så sakta finner sitt hem, sin nya värld. Det är något mycket kärleksfullt och hoppfullt över hela denna holländska doku ­ mentär, där vi möter barnen vid sina bänkar och på skolgården. Där för att skapa sina nya liv. Suveräna bilder, suverän lärare och framför allt suveräna barn. Visas med stöd av Nederländska ambassaden.

Innan visningen 11 Mars spelas förradion Best friends forever av Anna Hammarén.

Årets vinnare på Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals artonde upplaga är nu utsedda. Totalt delades sex priser och tre hedersomnämnanden ut på prisgalan, som på lördagskvällen hölls i lokalerna hos Teater Tre i Stockholm. Flera av dokumentärerna presenteras i dagens program. Läs mer om årets vinnare här!

Sista dagen på Tempo!

Idag är det sista dagen för Tempo Dokumentärfestival! Söndagens program bjuder bland annat på den gripande filmen Efter Inez som skildrar ett par som förlorar sitt nyfödda barn, filmen vann även årets pris för Tempo Documentary Award. Under dagen visas även Miss Kiet's Children och Radikalslöjdaren som båda kommer ha ett efterföljande Q&A med regissörerna. Detta och mycket mer under Söndagens program. Så, sjunk ner i biosalongen och avnjut en sista dag med dokumentärfilm!  

Hitta kärleken i Stockholms sexigaste lagerlokal

Alma Har’el är tillbaka med den kärlekstörstande »Love True« om förälskelsens hoppfullhet och förkrossande svek. Som en hyllning till alla er hopplösa romantiker där ute har Tempo teamat upp med Doc Lounge Stockholm för att skapa en unik filmupplevelse utöver det vanliga. Ta chansen att se »Love True« på Morfar Ginko, och kanske bli förälskad på nytt? Efter visningen bjuder vi in till bar, musik och möjlighet att testa pole dancing. Läs mer om filmen här. 

Filmfrukost med ryska aktivister

Börja dagen med en dokumentär filmfrukost, avnjuten i Bio Rios sköna biostolar. Möt ryska aktivister som fängslats för sina politiska åsikter i ett allt hårdnande Ryssland. I filmen »It’s Getting Dark« får vi följa familjer som försöker upprätta ett normalt liv i frånvaron av en älskad mamma eller pappa. Putin vill skrämma till tystnad, men många vågar ändå trotsa och bjuda ett starkt motstånd. Den ryska regissören Olga Kravets och människorättsförsvararen och journalisten Zoja Svetova är på plats för samtal efter visningen. Arrangeras i samarbete med Östgruppen och med stöd av Svenska institutet. Läs mer  här.