fbpx

Min relation till vuxna män

Ett hårigt mansbröst som klappas, ett fräscht produktionskontor, ljudet av en spinnande katt. Och så de snusande, espressodrickande och skäggiga mediemännen. I enkla men träffsäkra animationer beskriver filmaren Edvina Koda-Sander statushierarkier. Hur det är att stå precis utanför och titta in, och hur förföriskt löftet att äntligen få bli insläppt är. Min relation till vuxna män är en humoristisk betraktelse över makt och den pågående jakten på manlig bekräftelse i Sveriges filmbransch.

Visas tillsammans med En dag ska du få veta, Oceaner av tid, Röster om vår tid i TSA block 1.

Regissörbesök!

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här