fbpx

Merry christmas, Yiwu

I den kinesiska staden Yiwu finns över 600 fabriker som producerar julpynt till västvärldens julfirande. Fabrikerna drivs ofta som familjeföretag där människor från hela landet har flyttat in i trånga lokaler och tillverkar pynt året runt. Det finns inga maskiner utan bara människor som arbetar för hand med att fästa glitter på otaliga dekorationer varje dag. Vi får följa några fabriksarbetare närmare – deras konversationer, kärleksproblem, måltider, shopping och när de ringer hem till sina familjer. En observerande dokumentär om traditioner som möter den kinesiska drömmen om oberoende.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här