fbpx

MEETING GORBACHEV

Dokumentärmästaren Werner Herzog är tillbaka med ännu en storfilm då han träffar och intervjuar den åttonde och sista presidenten för det forna Sovjetunionen, Mikhail Gorbachev. Under hans tid som ledare skedde många stora förändringar; det kalla krigets slut och nedmonteringen av Sovjet, vilket slutligen ledde till Gorbachevs avgång.

Men filmen har också ambition att visa mannen bakom politiken. I de mer intima scenerna blottas en mjukare, mer personlig Gorbachev då han berättar om kärleken till sin fru Raisa som gick bort i cancer 1999. Här lär vi känna en mer charmerande sida av ledaren, en sida som till och med Herzog själv har svårt att motstå.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!