fbpx

Masterclass Tonje Hessen Schei

Den norska regissören Tonje Hessen Scheis prisbelönta dokumentärer har visats i över 100 länder. Sedan 2005 driver hon det norsk-amerikanska produktionsbolaget Ground Productions där hon har gjort filmer som Play again, och senast Drone om CIA:s drönarkrig. Hennes filmer handlar ofta om mänskliga rättigheter och vilka konsekvenser stora politiska beslut får för individen. Nu är hon tillbaka med en ny film om tekniska innovationer och deras eventuella baksida. Tonje delar med sig av tankar kring arbetet med iHuman, en dokumentär om framtiden för artificiell intelligens.

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här