fbpx

Masterclass med Eva Mulvad

Regissören Eva Mulvad har med sina tidigare filmer The Good Life och Enemies of Happiness prisats vid prestigefyllda festivaler som IDFA, Sundance och Karlovy Vary. Nu gästar hon Tempo med sin film Love Child, ett ömsint och varmt porträtt av en familj på flykt. I sin masterclass kommer att hon att berätta om arbetet med filmen där inspelningen pågick under sex år. Hör om utmaningarna med att skildra komplexa och sköra processer och om hur man kan arbeta med finansiering under en så lång period.

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här