fbpx

MASTERCLASS: MARYAM EBRAHIMI, NIMA SARVESTANI

De Emmy-belönade regissörerna Nima Sarvestani och Mary-am Ebrahimi har blivit internationellt uppmärksammade för sina unika och svåråtkomliga berättelser inom det dokumentära filmskapandet. De porträtterar karaktärer och mikrohistorier som fötts ur missöden och den sociala politiska misär som finns runt om i världen. Var med under denna masterclass där ni får höra om vilka hinder, risker och utmaningar man som dokumentärfilmare står inför och hur långt man är beredd att gå för att berätta en historia.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!