fbpx

Masterclass Martina Iverus och Åse Fougner

Hur kan det vara att växa upp i Sverige på 10-talet? Filmarna Martina Iverus och Åse Fougner presenterar dokumentärprojektet Född 2010, där de följer 9 barn, alla födda 2010, och deras familjer. Projektet belyser vad barnen har gemensamt men också vad som skiljer dem åt. Ett samtal om hur man kan gå tillväga för att skildra barns uppväxt i Sverige på 2010-talet från födsel till grundskolans slut, och hur dessa långa porträtt är något unikt i svensk dokumentärpraktik. Projektet har tidigare visats i två säsonger,  2012 och 2016 och den tredje säsongen har premiär på SVT under hösten 2020.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här