fbpx

MASTERCLASS: BILLY CORBEN

Med ett flertal prisbelönta filmer bakom sig (Cocaine Cowboys, The U, Square Grouper: The Godfathers of Ganja, Dawg Fight, Raw Deal: A Question of Consent) är den amerikanske filmskaparen Billy Corben tillbaka med ännu en uppseendeväckande och avslöjande dokumentär, Screwball. Corben har gjort sig känd genom att granska den ökända korruptionen och brottsligheten i sin hemstat Florida. Hans senaste film är inget undantag, här blottlägger han nyttjandet av prestationshöjande medel inom elitidrotten i USA. Möt honom i en masterclass där han berättar om dokumentärfilmarens vitala roll i att bevara lokal historia, och hens ansvar att ta historien vidare och presentera den för en internationell publik.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här