fbpx

MASTERCLASS: BILLY CORBEN

Med ett flertal prisbelönta filmer bakom sig (Cocaine Cowboys, The U, Square Grouper: The Godfathers of Ganja, Dawg Fight, Raw Deal: A Question of Consent) är den amerikanske filmskaparen Billy Corben tillbaka med ännu en uppseendeväckande och avslöjande dokumentär, Screwball. Corben har gjort sig känd genom att granska den ökända korruptionen och brottsligheten i sin hemstat Florida. Hans senaste film är inget undantag, här blottlägger han nyttjandet av prestationshöjande medel inom elitidrotten i USA. Möt honom i en masterclass där han berättar om dokumentärfilmarens vitala roll i att bevara lokal historia, och hens ansvar att ta historien vidare och presentera den för en internationell publik.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!