fbpx

Johan Bergmark

Master class med Kirsi Nevanti – In Real Life (or Elsewhere)

Om identitetssökande över könsgränser. Om att få insyn i och perspektiv på den andras värld. Kirsi Nevanti är filmare och doktorand på Stockholms Dramatiska Högskola och presenterar sitt pågående avhandlingsarbete In Real Life (Or Elsewhere) – om kreativa processer och parallella verkligheter i dokumentärfilm. Samtalspartner är Klara Grunning Harris.

Efter master classen bjuder Konstnärliga forskarskolan in till mingel och Q&A på Debaser Strand/Bar Brooklyn. Moderator under Q & A är Ylva Gislen.

Missa inte Kirsi Nevanti och Johan Bergmarks fotoutställning A Shift Between Worlds. Alla dagar under festivalen på Debaser Strand/ Bar Brooklyn. 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!