fbpx

Marshawn Lynch: A History

Marshawn Lynch blev en av stjärnorna inom amerikansk fotboll under sitt smeknamn ”Beast Mode”. Men han har också blivit känd för sitt korthuggna sätt att bemöta media och för att vägra stå upp under nationalsången som en protest. Med humor och skärpa skildrar regissören David Shields ett USA präglat av både strukturell rasism och stjärnkult. Filmen som är baserad på Shields bästsäljande bok blandar över 700 klipp från allt mellan Youtube till CNN. Ett unikt collage om sport, media och om att använda tystnaden som protest.

 

Visas i samarbete med CinemAfrica.

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här