fbpx

Loving Lorna

Lorna ska snart fylla 18 år. Hon bor i Ballymun, en förort till Dublin där slitna höghus, hukande brittiska låghus och skräpiga tomma tomter onekligen ger en annorlunda bakgrund till alla de hästar som ännu är en del av detta arbetarklassamhälle. De vackra hästarna och deras graciösa steg, mitt i bland 70-talshus och asfaltgårdar. Lornas mamma är sjuk och hennes pappa är arbetslös. De försöker finna nya rutiner och har turen att kunna flytta från ett av de värsta kvarteren. Tillvaron blir tryggare men är ändå skakig. Tur då att Lorna har sin häst! Systrarna Karlsson (bland annat bakom den uppmärksammade kortfilmen »Taxi ­ dancing«) har rest till Irland, den inte alltid så gröna ön, och där skapat en lågmäld film om en sammansvetsad familj, en ung rödhårig kvinna och hennes väg ut i livet. En finstämnd coming-of-age-film på hästryggen.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!