Love True

»Love is a very complex emotion…« heter det i »Love True«. Dokumentärer kan också vara komplexa. Som den nya vågen av »hybrid-dokumen ­ tärer«. Israeliska Alma Har’els »Love True« är en sådan. Hon utvecklar och utforskar mediet och dokumentären som genre. Låter de medverkande beskriva i filmatiserade bilder, sina tankar och drömmar i en närmast surrealistisk verklighet. Här leker man med glappet mellan dokumentär och fiktion. Och Alma Har’els fotografiska anslag är inte direkt det vanliga flugan på väggen-fotot, snarare en »elefant-i-rummet-stil«, som Shia LaBeouf (skådespelaren, här producent) någonstans förklarat. Men oavsett hur hon berättar, så finns det primära där: Berättelserna. Om kärlek. Krossad eller levande. En djupt religiös sjubarnsfamilj i New York, vars mamma försvinner när pappan gått till en ny kvinna. En hawaiiansk ung surfsnubbe som måste komma till ro med att han fått veta att barnet han fick med sin älskade inte är hans. En ung, osäker strippa, som älskar en ung, handikappad »nörd«, vars ben i kroppen bryts sönder bara hon kramar honom.

Som en hyllning till alla er hopplösa romantiker där ute har Tempo teamat upp med Doc Lounge Stockholm för att skapa en unik filmupplevelse utöver det vanliga. Ta chansen att se »Love True« i Söders sexigaste lagerlokal, och kanske bli förälskad på nytt? Efter visningen bjuder vi in till bar, musik och möjlighet att testa pole dancing.

Praktisk Information:

Ny adress: Swedenborgsgatan 13, Morfar Ginko
Endast förköp.

PROGRAM:
18.00 – Bar och Poledance workshop (Anmälan krävs!)
19.00 – LoveTrue
20.30 – Poledance show!
21.00 – Bar och fest på Morfar Ginko

Innan visningen kommer den fantastiska Emma Hei Rim Andersson hålla en exklusiv pole dancing workshop!  Det finns bara ett fåtal platser, missa inte denna unika chans och anmäl dig idag! Skriv upp dig här:

https://goo.gl/forms/JNdRNTqYUWLnTVTf2 Workshopen pågår i ca en timme.

Årets vinnare på Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals artonde upplaga är nu utsedda. Totalt delades sex priser och tre hedersomnämnanden ut på prisgalan, som på lördagskvällen hölls i lokalerna hos Teater Tre i Stockholm. Flera av dokumentärerna presenteras i dagens program. Läs mer om årets vinnare här!

Sista dagen på Tempo!

Idag är det sista dagen för Tempo Dokumentärfestival! Söndagens program bjuder bland annat på den gripande filmen Efter Inez som skildrar ett par som förlorar sitt nyfödda barn, filmen vann även årets pris för Tempo Documentary Award. Under dagen visas även Miss Kiet's Children och Radikalslöjdaren som båda kommer ha ett efterföljande Q&A med regissörerna. Detta och mycket mer under Söndagens program. Så, sjunk ner i biosalongen och avnjut en sista dag med dokumentärfilm!  

Hitta kärleken i Stockholms sexigaste lagerlokal

Alma Har’el är tillbaka med den kärlekstörstande »Love True« om förälskelsens hoppfullhet och förkrossande svek. Som en hyllning till alla er hopplösa romantiker där ute har Tempo teamat upp med Doc Lounge Stockholm för att skapa en unik filmupplevelse utöver det vanliga. Ta chansen att se »Love True« på Morfar Ginko, och kanske bli förälskad på nytt? Efter visningen bjuder vi in till bar, musik och möjlighet att testa pole dancing. Läs mer om filmen här. 

Filmfrukost med ryska aktivister

Börja dagen med en dokumentär filmfrukost, avnjuten i Bio Rios sköna biostolar. Möt ryska aktivister som fängslats för sina politiska åsikter i ett allt hårdnande Ryssland. I filmen »It’s Getting Dark« får vi följa familjer som försöker upprätta ett normalt liv i frånvaron av en älskad mamma eller pappa. Putin vill skrämma till tystnad, men många vågar ändå trotsa och bjuda ett starkt motstånd. Den ryska regissören Olga Kravets och människorättsförsvararen och journalisten Zoja Svetova är på plats för samtal efter visningen. Arrangeras i samarbete med Östgruppen och med stöd av Svenska institutet. Läs mer  här.