Love True

»Love is a very complex emotion…« heter det i »Love True«. Dokumentärer kan också vara komplexa. Som den nya vågen av »hybrid-dokumen ­ tärer«. Israeliska Alma Har’els »Love True« är en sådan. Hon utvecklar och utforskar mediet och dokumentären som genre. Låter de medverkande beskriva i filmatiserade bilder, sina tankar och drömmar i en närmast surrealistisk verklighet. Här leker man med glappet mellan dokumentär och fiktion. Och Alma Har’els fotografiska anslag är inte direkt det vanliga flugan på väggen-fotot, snarare en »elefant-i-rummet-stil«, som Shia LaBeouf (skådespelaren, här producent) någonstans förklarat. Men oavsett hur hon berättar, så finns det primära där: Berättelserna. Om kärlek. Krossad eller levande. En djupt religiös sjubarnsfamilj i New York, vars mamma försvinner när pappan gått till en ny kvinna. En hawaiiansk ung surfsnubbe som måste komma till ro med att han fått veta att barnet han fick med sin älskade inte är hans. En ung, osäker strippa, som älskar en ung, handikappad »nörd«, vars ben i kroppen bryts sönder bara hon kramar honom.

Som en hyllning till alla er hopplösa romantiker där ute har Tempo teamat upp med Doc Lounge Stockholm för att skapa en unik filmupplevelse utöver det vanliga. Ta chansen att se »Love True« i Söders sexigaste lagerlokal, och kanske bli förälskad på nytt? Efter visningen bjuder vi in till bar, musik och möjlighet att testa pole dancing.

Praktisk Information:

Ny adress: Swedenborgsgatan 13, Morfar Ginko
Endast förköp.

PROGRAM:
18.00 – Bar och Poledance workshop (Anmälan krävs!)
19.00 – LoveTrue
20.30 – Poledance show!
21.00 – Bar och fest på Morfar Ginko

Innan visningen kommer den fantastiska Emma Hei Rim Andersson hålla en exklusiv pole dancing workshop!  Det finns bara ett fåtal platser, missa inte denna unika chans och anmäl dig idag! Skriv upp dig här:

https://goo.gl/forms/JNdRNTqYUWLnTVTf2 Workshopen pågår i ca en timme.

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.