Love True

»Love is a very complex emotion…« heter det i »Love True«. Dokumentärer kan också vara komplexa. Som den nya vågen av »hybrid-dokumen ­ tärer«. Israeliska Alma Har’els »Love True« är en sådan. Hon utvecklar och utforskar mediet och dokumentären som genre. Låter de medverkande beskriva i filmatiserade bilder, sina tankar och drömmar i en närmast surrealistisk verklighet. Här leker man med glappet mellan dokumentär och fiktion. Och Alma Har’els fotografiska anslag är inte direkt det vanliga flugan på väggen-fotot, snarare en »elefant-i-rummet-stil«, som Shia LaBeouf (skådespelaren, här producent) någonstans förklarat. Men oavsett hur hon berättar, så finns det primära där: Berättelserna. Om kärlek. Krossad eller levande. En djupt religiös sjubarnsfamilj i New York, vars mamma försvinner när pappan gått till en ny kvinna. En hawaiiansk ung surfsnubbe som måste komma till ro med att han fått veta att barnet han fick med sin älskade inte är hans. En ung, osäker strippa, som älskar en ung, handikappad »nörd«, vars ben i kroppen bryts sönder bara hon kramar honom.

Som en hyllning till alla er hopplösa romantiker där ute har Tempo teamat upp med Doc Lounge Stockholm för att skapa en unik filmupplevelse utöver det vanliga. Ta chansen att se »Love True« i Söders sexigaste lagerlokal, och kanske bli förälskad på nytt? Efter visningen bjuder vi in till bar, musik och möjlighet att testa pole dancing.

Praktisk Information:

Ny adress: Swedenborgsgatan 13, Morfar Ginko
Endast förköp.

PROGRAM:
18.00 – Bar och Poledance workshop (Anmälan krävs!)
19.00 – LoveTrue
20.30 – Poledance show!
21.00 – Bar och fest på Morfar Ginko

Innan visningen kommer den fantastiska Emma Hei Rim Andersson hålla en exklusiv pole dancing workshop!  Det finns bara ett fåtal platser, missa inte denna unika chans och anmäl dig idag! Skriv upp dig här:

https://goo.gl/forms/JNdRNTqYUWLnTVTf2 Workshopen pågår i ca en timme.

Anmälan för lång- och kortfilm nu öppen!

Anmälan till Tempo Documentary Award och Tempo Short Award är nu öppen! Läs mer om tävlingarna och hur då anmäler dig här. Deadline för anmälan är 13 november.

Tempo Pitch och Short Dox Radio

Tempos tävlingar för projekt i utvecklingsfasen och för korta radiodokumentärer är två av festivalens mest populära programpunkter. Anmälan öppnar senare i höst.

Anmälan till New Doc är nu öppen!

New Doc är sektionen för dig som är ny inom dokumentärbranschen, oavsett ålder! Här letar vi efter nya spännande röster som tillför någonting unikt till genren. Läs mer och anmäl dig här!

Köp ackreditering till early bird-pris!

Lång framförhållning? Köp din branschackreditering redan nu till early bird-pris! Fram till årsskiftet kan du fynda ackreditering för endast 500 sek (ex moms), ordinarie pris 700 sek. Anmäl dig!