fbpx

Love Child

Den danska dokumentärveteranen Eva Mulvad målar i Love Child ett ömsint familjeporträtt. Filmen följer Leila och Sahand som lämnar Teheran tillsammans med sin son för att kunna leva tillsammans i trygghet. Leila är nämligen gift med en annan man som inte vill skiljas. Men eftersom Leila och Sahand inte har papper på att de är ett par fastnar de i Turkiet i ett byråkratiskt limbo. Trots de svåra prövningar som familjen utsätts för, och trots att åren går håller kärleken dem samman.

Regissörbesök!

Eva Mulvad gästar Tempo och ger en masterclass. Läs mer på s. 47 (länk ?)

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här