fbpx

Love, Antosha

Vid 27 års ålder går Anton Yelchin hastigt bort. Den unge skådespelaren har en lång karriär inom tv och film bakom sig där han utövat yrket med stort intresse och vördnad inför filmen som konstform. Anton föds i forna Sovjetunionen och flyttar med sina konstutövande föräldrar till USA vid sex månaders ålder. Han börjar skådespela som nioåring och på fritiden skapar han egna filmer hemma i barnrummet. Genom intervjuer med Antons familj, vänner och kollegor tecknas en bild av en omtyckt och speciell filmälskare. I hans dagböcker, manus och hemmavideos får vi inblick i en komplex person som utforskat både sina mörka och ljusa sidor.

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här