fbpx

Babybio: Lil´Buck: Real swan

Lil’ Buck är en eftertraktad dansare och koreograf som tagit dansstilen jookin från gatan till de största scenerna. Han blev en internetsensation när han i ett filmklipp kombinerade sin version av klassiska balettscenen Den döende svanen med jookin. En dansstil som utvecklades ur hiphopkulturen på 1980-talet, med hoppiga rörelser och snurrar på tå där den enda begränsningen är din egen fantasi. Charles ”Lil’ Buck” Riley växte upp i Memphis och älskade att dansa redan som barn. Hans område präglades av våld och fattigdom och genom dansen fick han en biljett ut ur det livet. Lil’ Buck tar nu med sig sin erfarenhet tillbaka till Memphis för att undervisa ungdomar i dans och ge dem möjligheten till en bättre framtid.

Tisdagen visas filmen som Babybio. Babybio är filmvisning för dig som är föräldraledig. Visas barnvänligt i ljusare salong, med lägre volym och med tillgång till skötbord och micro. Vi har en kortare paus för fika i mitten.

Barnvagnar parkeras utanför biografen men insatsen går bra att ta med in i salongen, glöm inte att ta med ett lås. Ett tips är att lämna vagnen hemma och ta din bebis sele om möjligt. (Givetvis är du välkommen även utan medföljande bebis.)

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här