fbpx

LGH+BIL+ALLT JAG HAR OCH ÄGER

”Jag tror inte jag är mer än Jämtland”, säger Claras lillasyster Sanna en dag. ”Klart du är, skärp dig”, svarade Clara. Länge efteråt tänkte hon på det där. Kanske mest på sitt svar. Som att hon vet vad det betyder att vara mer eller mindre än Jämtland. Lgh+bil+allt jag har och äger är en forskningsresa där regissören vill prata om den förväntade flexibiliteten kring de som växer upp på landsbygden. Det är en film om att värdera platser och urbana normer. Om att kanske passa in någonstans, trots att man får höra att det är bara dumma tjejer som stannar kvar i Jämtland.

Samtal med Ronja Svenning Berge (producent) och Juan Pablo Libossart (dokumentärsfilmkonsulent, SFI). Moderator: Anna Lundgren

Samtliga filmer i vår sektion Retrospektiv är gratis för alla med medlemskort eller ackreditering. Först till kvarn. Kom i tid.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!