fbpx

Let It Glow

Möt de tio korta dokumentärfilmsprojekt som har fått stöd genom Filminstitutets kortfilmssatsning GLÖD – där film på de nationella minoritetsspråken samiska, finska, meänkieli, jiddisch och romani chib lyfts. Filmerna kommer att spelas in under våren och visas på Folkets Bio och UR. I panelsamtal med filmare presenteras alla projekt och vi får inblick i vilka berättelser och perspektiv som kommer presenteras. Hur lyfter man nya röster och perspektiv för en ung publik? Kom och möt de utvalda projekten och filmarna.

 

Moderatorer: Klara Grunning och Malin Nygren, Svenska Filminstitutet

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här