fbpx

LENA NYMAN – DEN INTELLIGENTA KROPPEN

Att erkännas som kvinnlig kreatör är en stor utmaning – speciellt att motarbetas av ett mansdominerat narrativ. Lena Nyman är en av Sveriges mest respekterade artister och konstnärer, vi känner till hennes skådespelarinsatser, humor och kontroversiella uttalanden.

Filmen är berättad ur hennes perspektiv, där vi genom regissör Isabel Andersson, får lära känna en sida av Lena som vi inte sett förut, en sida som inte haft utrymme i det normativa konstnärslandskapet. Genom ett filmiskt systerskap visar projektet de parallella verkligheter som Lenas upplevelser har med dagens kvinnliga konstnärer.

Participants: Isabel Andersson, director and Cecilia Nessen, producer at B-Reel. Moderator: Klara Grunning, film consul at Svenska Filminstitutet.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!