fbpx

LENA NYMAN – DEN INTELLIGENTA KROPPEN

Att erkännas som kvinnlig kreatör är en stor utmaning – speciellt att motarbetas av ett mansdominerat narrativ. Lena Nyman är en av Sveriges mest respekterade artister och konstnärer, vi känner till hennes skådespelarinsatser, humor och kontroversiella uttalanden.

Filmen är berättad ur hennes perspektiv, där vi genom regissör Isabel Andersson, får lära känna en sida av Lena som vi inte sett förut, en sida som inte haft utrymme i det normativa konstnärslandskapet. Genom ett filmiskt systerskap visar projektet de parallella verkligheter som Lenas upplevelser har med dagens kvinnliga konstnärer.

Participants: Isabel Andersson, director and Cecilia Nessen, producer at B-Reel. Moderator: Klara Grunning, film consul at Svenska Filminstitutet.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här