fbpx

LÅT MIG DANSA

Psykisk ohälsa bland unga tjejer fortsätter att öka i Sverige och i världen. I Låt mig dansa berättar fem unga tjejer om den psykiska ohälsa de lever med. En ohälsa som gör vardagen till en kamp mot kronisk trötthet, utmattningssyndrom och depression. Tjejerna känner inte varandra sedan tidigare, men de har en sak gemensam, de har genom ett forskningsprojekt hittat ett sätt att lindra smärtan. Genom dans får de en möjlighet att uttrycka sig och vara sig själva.

Visas tillsammans med Hjärtats tidtabell, Psychic, Innan jag hoppar och Väggen i TSA block 1.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!