fbpx

La Mami

På den lilla damtoaletten på övervåningen på klubben Barba Azul Cabaret i Mexico City tar Mami hand om kvinnorna som jobbar som värdinnor. Hon möter dem med lika delar värme och goda råd, som bitska kommentarer ifall någon glömmer att dricksa henne. Vi får följa Carmen, ny på klubben, som behöver tjäna pengar för att betala för sin sons sjukvård. Första kvällen är hon nervös och vill få reda på så mycket som möjligt om värdinnejobbet, innan hon ska gå ner och dansa med männen. Laura Herrero Garvins intima dokumentär skildrar med säker hand solidaritet och systerskap, men ger också en komplex bild av en värld där klass och patriarkat dikterar villkoren.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här