fbpx

Kunstneren og tyven

Den tjeckiska konstnären Barbora Kysilkova har utställning i Oslo och efter ett inbrott på galleriet blir hon bestulen på två av sina viktigaste målningar. Under rättegången mot en av tjuvarna tar Barbora kontakt för att fråga om han minns var tavlorna tagit vägen. Det gör han inte, men går med på att sitta modell för en ny målning. Den vänskap som växer fram mellan Barbora och Karl-Bertil är oväntad för dem båda och smärtsamma minnen från deras respektive förflutna gör sig påminda. Karl-Bertil kämpar mot sitt drogmissbruk och Barbora vill glömma allt runt omkring när hon målar. Från två perspektiv berättas historien om ett osannolikt möte som leder dem framåt på nya vägar.

 

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här