Kismet

Turkiska såpoperor har de senaste åren fått ett stort genomslag i delar av Mellanöstern, Asien och på Balkan. Kvinnliga producenter och manusförfattare bidrar till att skapa karaktärer som inspirerat många att förändra sin tillvaro och sina liv. Serier som Fatmagul, Noor, Sulemain och Life Goes On karaktäriseras av rebelliska och självständiga kvinnor, ofta i huvudrollen. I Kismet intervjuas manusförfattare och skådespelare samt flera av de människor i exempelvis Grekland, Bulgarien och Egypten som lever sig in i och blir styrkta av fiktionen.

Anmälan för lång- och kortfilm nu öppen!

Anmälan till Tempo Documentary Award och Tempo Short Award är nu öppen! Läs mer om tävlingarna och hur då anmäler dig här. Deadline för anmälan är 13 november.

Tempo Pitch och Short Dox Radio

Tempos tävlingar för projekt i utvecklingsfasen och för korta radiodokumentärer är två av festivalens mest populära programpunkter. Anmälan öppnar senare i höst.

Anmälan till New Doc är nu öppen!

New Doc är sektionen för dig som är ny inom dokumentärbranschen, oavsett ålder! Här letar vi efter nya spännande röster som tillför någonting unikt till genren. Läs mer och anmäl dig här!

Köp ackreditering till early bird-pris!

Lång framförhållning? Köp din branschackreditering redan nu till early bird-pris! Fram till årsskiftet kan du fynda ackreditering för endast 500 sek (ex moms), ordinarie pris 700 sek. Anmäl dig!