fbpx

KENO – GOLDRUSH OF WEIRDNESS

Keno är en bortglömd kanadensisk gruvby i mitten av ingenstans. I detta minimala samhälle får vi ta del av ett kretslopp som speglar, i sin skala, det globala urverk som visar människan och dess onaturliga utveckling och bisarra drivkrafter.

Vad tar vi med från tidigare generationer, och framförallt vad lämnar vi efter oss? I samtal med bröderna Johnny von Wallström (regissör) och André Wallström (producent), får vi en inblick i ett annorlunda sätt att skapa möjligheter för att producera dokumentärfilm, finansieringslösning såväl som distributionsvägar.

Medverkande: Johnny von Wallström, regissör och André Wallström, producent Moderator: Klara Grunning, filmkonsulent på Svenska Filminstitutet

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!