fbpx

KENO – GOLDRUSH OF WEIRDNESS

Keno är en bortglömd kanadensisk gruvby i mitten av ingenstans. I detta minimala samhälle får vi ta del av ett kretslopp som speglar, i sin skala, det globala urverk som visar människan och dess onaturliga utveckling och bisarra drivkrafter.

Vad tar vi med från tidigare generationer, och framförallt vad lämnar vi efter oss? I samtal med bröderna Johnny von Wallström (regissör) och André Wallström (producent), får vi en inblick i ett annorlunda sätt att skapa möjligheter för att producera dokumentärfilm, finansieringslösning såväl som distributionsvägar.

Medverkande: Johnny von Wallström, regissör och André Wallström, producent Moderator: Klara Grunning, filmkonsulent på Svenska Filminstitutet

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här