fbpx

JUNHA’S PLANET

Tiden på en ny skola är ofta spänd och ännu mer så för 11-åriga Junha som har diagnosen autism. Hans klasskamrater undviker honom eftersom han är så oförutsägbar. Plötsligt kan han bli orolig, få utbrott och börja slåss.

Lärarnas tålamod utmanas gång på gång när de försöker dämpa hans aggression, och visionen om en inkluderande skola hotas av föräldrar som ifrågasätter om Junha verkligen passar in i klassen? Under skolåret fortsätter de spontana utbrotten, men Junha lär sig att be om förlåtelse. Sakta men säkert hittar han sin plats i gruppen och hans klasskamrater lär sig att acceptera och omfamna honom.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!