fbpx

JUNHA’S PLANET

Tiden på en ny skola är ofta spänd och ännu mer så för 11-åriga Junha som har diagnosen autism. Hans klasskamrater undviker honom eftersom han är så oförutsägbar. Plötsligt kan han bli orolig, få utbrott och börja slåss.

Lärarnas tålamod utmanas gång på gång när de försöker dämpa hans aggression, och visionen om en inkluderande skola hotas av föräldrar som ifrågasätter om Junha verkligen passar in i klassen? Under skolåret fortsätter de spontana utbrotten, men Junha lär sig att be om förlåtelse. Sakta men säkert hittar han sin plats i gruppen och hans klasskamrater lär sig att acceptera och omfamna honom.

 

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här