Jag vill se

En dag kommer Erik hem från skolan och får veta att hans pappa har hoppat från sitt kontorsfönster. Han låser in sig på sitt rum och tecknar och vill aldrig sluta. Först många år senare kommer sorgen över honom och genom fotografier börjar han lägga det pussel som är hans pappas förflutna. Som ett gammalt spöke som äntligen kommer ut i ljuset. Jag vill se är en film om att våga se det som har hänt och inte vara tyst. Om det förflutna som ibland upprepar sig och mörkret vi bär inom oss.

 

(visas tillsammans med Karin och kuratorn, On Top of Your Gaze och Räknar dagar, räknar år i TSA block 1) 

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.