Jag ser dig

Rena är blind. Men det är bara en liten del av vem hon är. Hon är i första hand en helt vanlig tonåring som gnäller över sina föräldrar och hur de tycker att hon ska leva sitt liv. Själv har hon en tuff attityd, men bakom fasaden döljer sig en rädsla för att misslyckas, för att uppfylla alla fördomar människor har om henne. Hennes önskan är inte att se utan att bli sedd. Hon säger ofta att hennes största problem inte är hennes synskada, utan samhällets inställning till den. I filmen får vi följa Rena under fem händelserika år och dela hennes erfarenheter av att inte bli tagen på allvar.

Filmen visas med syntolkning som du lyssnar på med din iPhone eller iPad. För mer information om hur du hämtar din syntolkning, klicka här!

OBS! För visningar på Tumbascenen och Folkets Hus Kallhäll gäller separat bokning. Läs mer här.

Anmälan för lång- och kortfilm nu öppen!

Anmälan till Tempo Documentary Award och Tempo Short Award är nu öppen! Läs mer om tävlingarna och hur då anmäler dig här. Deadline för anmälan är 13 november.

Tempo Pitch och Short Dox Radio

Tempos tävlingar för projekt i utvecklingsfasen och för korta radiodokumentärer är två av festivalens mest populära programpunkter. Anmälan öppnar senare i höst.

Anmälan till New Doc är nu öppen!

New Doc är sektionen för dig som är ny inom dokumentärbranschen, oavsett ålder! Här letar vi efter nya spännande röster som tillför någonting unikt till genren. Läs mer och anmäl dig här!

Köp ackreditering till early bird-pris!

Lång framförhållning? Köp din branschackreditering redan nu till early bird-pris! Fram till årsskiftet kan du fynda ackreditering för endast 500 sek (ex moms), ordinarie pris 700 sek. Anmäl dig!