fbpx

Jag ser dig

Rena är blind. Men det är bara en liten del av vem hon är. Hon är i första hand en helt vanlig tonåring som gnäller över sina föräldrar och hur de tycker att hon ska leva sitt liv. Själv har hon en tuff attityd, men bakom fasaden döljer sig en rädsla för att misslyckas, för att uppfylla alla fördomar människor har om henne. Hennes önskan är inte att se utan att bli sedd. Hon säger ofta att hennes största problem inte är hennes synskada, utan samhällets inställning till den. I filmen får vi följa Rena under fem händelserika år och dela hennes erfarenheter av att inte bli tagen på allvar.

Filmen visas med syntolkning som du lyssnar på med din iPhone eller iPad. För mer information om hur du hämtar din syntolkning, klicka här!

OBS! För visningar på Tumbascenen och Folkets Hus Kallhäll gäller separat bokning. Läs mer här.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!