Jag ser dig

Rena är blind. Men det är bara en liten del av vem hon är. Hon är i första hand en helt vanlig tonåring som gnäller över sina föräldrar och hur de tycker att hon ska leva sitt liv. Själv har hon en tuff attityd, men bakom fasaden döljer sig en rädsla för att misslyckas, för att uppfylla alla fördomar människor har om henne. Hennes önskan är inte att se utan att bli sedd. Hon säger ofta att hennes största problem inte är hennes synskada, utan samhällets inställning till den. I filmen får vi följa Rena under fem händelserika år och dela hennes erfarenheter av att inte bli tagen på allvar.

Filmen visas med syntolkning som du lyssnar på med din iPhone eller iPad. För mer information om hur du hämtar din syntolkning, klicka här!

OBS! För visningar på Tumbascenen och Folkets Hus Kallhäll gäller separat bokning. Läs mer här.

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.