fbpx

ISLAND OF THE HUNGRY GHOSTS

Mitt i den indiska oceanen ligger den lilla ön Christmas Island, scen för en av de största migrationerna i världen när över 40 miljoner röda krabbor årligen tar sig genom öns djungel för att slutligen nå havet. På denna ö lever och arbetar även traumaterapeuten Poh Lin Lee där hon dagligen möter flyktingar som hålls i förvar i väntan på att få inträde till Australien. Skickligt vävs de två migrationsformerna samman när öbornas varsamhet om krabborna kontrasteras med den kalla verkligheten på en flyktingförläggning.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!