fbpx

IN SOLIDARITY WITH FILMMAKERS AT RISK

Det civila samhället krymper i många delar av världen, och dokumentärfilmskapare riskerar dagligen sin frihet och sina liv för att få sina röster hörda. Det är allt vanligare att filmskapare frihetsberövas, fängslas och till och med mördas i sitt yrke. För att visa solidaritet med de som i sina yrken riskerar livet, välkomnar Tempo filmskapare till ett samtal för att dela erfarenheter och utveckla strategier för att hjälpa våra kollegor i riskzoner. Ett första samtal av In Solidarity With Filmmakers at Risk arrangerades av IDFA under 2018 och följs upp under våren på Rotterdam Filmfestival och nu på Tempo. Samtalet modereras av Orwa Nyrabia, konstnärlig ledare på IDFA. Arrangeras i samarbete med B2B Doc. Några av de medverkande filmarna är: Inna Sahakyan (Armenien), Volya Chajkovskaya (Belarus), Tekla Machavariani (Georgien) och Eszter Hajdú (Ungern).

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!