fbpx

IMPULSO

Flamenco är allt för dansaren Rocío Molina som tog sina första danssteg som treåring och nu är en av Spaniens starkast lysande stjärnor. Hon är prisbelönad för sina innovativa koreografier där hon blandar moderna dansstilar med klassisk flamenco.

Under åtta månader får vi följa med i förberedelserna av en feministisk flamenco-uppsättning som speglar hennes innersta. Premiären ska hållas på nationalscenen för dans i Paris. Uttrycket “impulso” syftar på en vibrerande känsla som först driver fram genom kroppen innan den når medvetandet. Genom sina rörelser förmedlar Rocío Molina både hjärta och smärta till ljudet av klackarnas rytmiska stamp.

Missa inte den extatiska flamencoshowen som hålls efter premiärvisningen på Bio Vega den 8 mars, 18.00.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!