fbpx

IHuman

En av vår tids största utmaningar är hur vi ska hantera artificiell intelligens (AI). Vem kommer kontrollera teknologin när vi utvecklar robotar som lär upp sig själva till att bli smartare än vi människor? Vilket sorts samhälle vill vi skapa och hur kan vi behålla kontrollen över det i framtiden? Genom AI skulle vi potentiellt kunna förbättra många saker i samhället, men tekniken kan också användas till att skapa totalitära övervakningsstater. Jürgen Schmidhuber kallas för den artificiella intelligensens fader och är exalterad över framstegen, men iHuman framhåller också mer försiktiga röster inom området, däribland journalisten Kara Swisher och människorättsadvokaten Philip Alston.

Regissörsbesök!

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här