fbpx

I väntan på skolbussen

Sedan 2013 har inte skolbussen stannat för att plocka upp barnen i den norditalienska byn. I väntan på skolbussen handlar om familjen Deragna och deras kamp, med mamma Puffa i spetsen. Filmen tar avstamp i en till synes isolerad händelse, en indragen skolbuss, och berättar vartefter om något större – det strukturella förtrycket av romer. I samtal och klipp delar filmarna sina erfarenheter, upptäckter och utmaningar med att arbeta med filmer i barns ögonhöjd och i olika kulturer.

 

Medverkande: Hanna Heilborn (regissör), Elin Kalmert (producent) för Story AB

Moderator: Juan Pablo Libossart, Filmkonsulent, Svenska Filminstitutet.

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här