fbpx

I HAD A DREAM

Manuela och Daniela drömmer om att skapa en förändring i sitt land Italien, men istället möter de den hårda verkligheten av en växande populism. Filmen utforskar de senaste tio årens politiska klimat i landet, feministisk kamp och vardagslivet för de två kvinnorna som kämpar för ett mer inkluderande och jämställt samhälle.

Genom återblickar kommenterar Manuela och Daniela händelserna de gått igenom under sin långa kamp för kvinnors rättigheter och reflekterar samtidigt över hur det oroade politiska klimatet i dagsläget ser ut, där två namn är ständigt återkommande – Trump och Berlusconi. I en politisk mörk tid skapar de två kvinnorna trots allt hopp genom sin humor, kamp och intellekt.

Samtal efter torsdagens visning om det politiska klimatet i Italien i samarbete med Arena idé

 

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!