fbpx

I HAD A DREAM

Manuela och Daniela drömmer om att skapa en förändring i sitt land Italien, men istället möter de den hårda verkligheten av en växande populism. Filmen utforskar de senaste tio årens politiska klimat i landet, feministisk kamp och vardagslivet för de två kvinnorna som kämpar för ett mer inkluderande och jämställt samhälle.

Genom återblickar kommenterar Manuela och Daniela händelserna de gått igenom under sin långa kamp för kvinnors rättigheter och reflekterar samtidigt över hur det oroade politiska klimatet i dagsläget ser ut, där två namn är ständigt återkommande – Trump och Berlusconi. I en politisk mörk tid skapar de två kvinnorna trots allt hopp genom sin humor, kamp och intellekt.

Samtal efter torsdagens visning om det politiska klimatet i Italien i samarbete med Arena idé

 

 

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här