I Called Him Morgan

Det snöar den där februarinatten 1972 i New York. Då när den ännu unge jazztrumpe ­ taren Lee Morgan skjuts ihjäl av sin fru. Kasper Collin som för ett decennium sedan gjorde den så högt prisade »My Name Is Albert Ayler« kommer nu tillbaka med en ny amerikansk jazzfilm. Med en häpnadsväckande historia, makalöst snygga stillbilder, som bara jazzen kan frambringa och med berättandet direkt från självaste Helen Morgan, kvinnan som sköt sin man! Lee Morgan slog igenom redan som tonåring och var en av 50- och 60-talets allra främsta trumpetare. Överbegåvad älskade han att klä sig skarpt, vara cool och leva för jazzen. Och för den i alla kretsar så omtyckta kvinnan Helen Morgan. Och hon levde helt för honom… Collin fångar jazzstämningar som ingen annan och har i det här fallet stor hjälp av den tidlösa musiken och Helen Morgans oefterhärmliga röst i en historia mycket märkligare än flertalet av uppdiktade hollywoodmanus.

Innan visningen 7 Mars spelas förradion Livet av Emma Ikekwe.

Anmälan för lång- och kortfilm nu öppen!

Anmälan till Tempo Documentary Award och Tempo Short Award är nu öppen! Läs mer om tävlingarna och hur då anmäler dig här. Deadline för anmälan är 13 november.

Tempo Pitch och Short Dox Radio

Tempos tävlingar för projekt i utvecklingsfasen och för korta radiodokumentärer är två av festivalens mest populära programpunkter. Anmälan är nu öppen för bägge tävlingar!

Anmälan till New Doc är nu öppen!

New Doc är sektionen för dig som är ny inom dokumentärbranschen, oavsett ålder! Här letar vi efter nya spännande röster som tillför någonting unikt till genren. Läs mer och anmäl dig här!

Köp ackreditering till early bird-pris!

Lång framförhållning? Köp din branschackreditering redan nu till early bird-pris! Fram till årsskiftet kan du fynda ackreditering för endast 500 sek (ex moms), ordinarie pris 700 sek. Anmäl dig!