fbpx

HUNGARY 2018

Att vara oppositionspolitiker i det högerextrema Ungern är ingen lätt utmaning. I Eszter Hajdús film följer vi valrörelsen under våren 2018 ur vänsterledaren Ferenc Gyurcsánys perspektiv. På sina torgmöten vill han ingjuta hopp om förändring.

Samtidigt propagerar Ungerns premiärminister Viktor Orbán för det högerextrema partiet Fidesz xenofobiska värderingar och smutskastar både flyktingar och homosexuella. När valdagen kommer är Gyurcsány både förväntansfull och nervös. Går det att skapa förändring i Orbáns Ungern?

 

Visningen den 5 mars 17.00 Victoria 2 följs av samtal om den politiska situationen i Ungern i samarbete med Arena idé.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!