fbpx

HORAN

Baserat på intervjuer med ett flertal tjejer som säljer sex låter regissören ett porträtt av människorna bakom epitetet ”hora” växa fram. Är hora något en gör eller något en är? Vilka är torskarna och varför köper de sex? Berättarrösten samlar minnen från äckliga rika sadister, männen med en längtan efter kravlös närhet och de som utger sig för att vilja stötta en ung tjej men som ändå utnyttjar henne för sin egen njutning. Röster inifrån som ärligt och smärtsamt ger en varierad bild av att sälja sex.

Visas tillsammans med Nu finns jag igen, Motion mot huvudduk, The American Dream och Pappa i New Doc 3.

 

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här