fbpx

HOME GAMES

Alina Shilova är en 20-årig lovande fotbollsspelare med siktet inställt på att få spela i landslaget för Ukraina. Filmen äger rum under ett kritiskt år i Alinas liv där hela hennes tillvaro ställs på sin spets. Plötsligt tvingas hon inta rollen som vårdnadshavare för sina två småsyskon sedan hennes mamma dött och den försupna pappan vägrar ta sitt ansvar.

Allt detta samtidigt som hon har chansen till en lovande fotbollskarriär och befinner sig mittemellan tonår och vuxenliv med allt som hör därtill. Kärlek och drömmar blandas med plikt och familjeansvar när Alina konstruerar sin framtid i detta
närgångna och gripande porträtt.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!