fbpx

Hjärta Norsjö

Att gå ut nian i Norsjö, och sen då? Att vara döless på det lilla samhällets intighet, att längta bort, eller att vara den som vill vara kvar, men samtidigt den enda som söker omvårdnadsprogrammet på det hotade gymnasiet i hembyn. Danskursen man så sett fram emot som måste läggas ner för att läraren befinner sig i »stan« och Norsjö har en skypetäckning som inte funkar. Vilken plats kan man då få ta? Vem ska ta över husen i Norsjö, när det är dags för en ny generation? Längta hem eller bort? Men motorer ska gå igång, oavsett om det gäller epa-traktorer eller skotrar, man ska bli vuxen. Henny och Elvira har epa-traktorn som sitt centrum. Men nu ska de snart börja gymnasiet. Följ med dem på sin resa. Ut i friheten. Regissörerna Sophia och Lisa Josephson har en liknande bakgrund som Henny och Elvira, de är båda utbildade vid filmlinjen på Biskops-Arnö och jobbar idag tillsammans med andra kulturarbetare i ett hus i Nordmaling. Deras idé till denna film vann »Tempo Pitch« 2015 och nu är den klar! Coming-of-age-filmer är inte bara Hollywood förunnat.

Innan visningen 9 Mars spelas förradion När jag gick över gärnsen av Pontus Andersson.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!