fbpx

HITTA HEM

Jonathan kliver som nyfiken femåring på ett tåg på en perrong i Indien. Det är tjugofem år sedan. När han kliver av tåget befinner han sig i en främmande stad. En polis hittar honom och Jonathan hamnar på ett barnhem. Och sedan som adoptivbarn i Umeå. Nu ska han hitta tillbaka till sina biologiska föräldrar. Hur hittar man tillbaka när man inte vet varifrån man kommer? Hur hittar man sina föräldrar bland en miljard indier? Var låg nu den där järnvägsstationen? Var hade hans långa resa påbörjats? Vaga minnesbilder finns kvar. Smaker, lukter och en envis polisman leder honom vidare. Perrong efter perrong får besök. Men hur mycket vill han egentligen veta?

Samtal mellan Hannah Ohlén Järvinen, litterär chef på Opulens och psykologen Hanna Wallensteen om adoptionsproblematik.

Samtliga filmer i vår sektion Retrospektiv är gratis för alla med medlemskort eller ackreditering. Först till kvarn. Kom i tid.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!