fbpx

HITTA HEM

Jonathan kliver som nyfiken femåring på ett tåg på en perrong i Indien. Det är tjugofem år sedan. När han kliver av tåget befinner han sig i en främmande stad. En polis hittar honom och Jonathan hamnar på ett barnhem. Och sedan som adoptivbarn i Umeå. Nu ska han hitta tillbaka till sina biologiska föräldrar. Hur hittar man tillbaka när man inte vet varifrån man kommer? Hur hittar man sina föräldrar bland en miljard indier? Var låg nu den där järnvägsstationen? Var hade hans långa resa påbörjats? Vaga minnesbilder finns kvar. Smaker, lukter och en envis polisman leder honom vidare. Perrong efter perrong får besök. Men hur mycket vill han egentligen veta?

Samtal mellan Hannah Ohlén Järvinen, litterär chef på Opulens och psykologen Hanna Wallensteen om adoptionsproblematik.

Samtliga filmer i vår sektion Retrospektiv är gratis för alla med medlemskort eller ackreditering. Först till kvarn. Kom i tid.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här