fbpx

Hi, AI

Framtiden är redan här i Isa Willingers Hi, AI. Med en lågmäld humor och ett otroligt vackert foto ger filmen en fingervisning av hur familjekonstellationer skulle kunna se ut ifall robotar blev en del av dem. Vi möter långtradarchauffören Chuck som åker ut på en roadtrip med sin nya robotpartner Harmony. Och i Tokyo flyttar den gulliga roboten Pepper in hos farmor Sakurai eftersom hennes son tycker att hon behöver sällskap. Hi, AI är en varm och tankeväckande film som inte alltid tar de vändningar vi förväntar oss.

På visningen på Tekniska museet den 4 mars är det fri entré till utställningen Robots från kl 16.30 för dig med biljett till filmen, gäller även ackreditering.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här