Hemligheten + Kärleken är allt!

Tempo och Cinemateket presenterar i år två svenska musikfilmsklassiker från arkivet tillsammans med livespelning. Kom och fira nyrestaureringen av Rainer Hartlebs och Staffan Lindqvists två filmer med punkhistoria: Hemligheten och Kärleken är allt!

Hasse fyller 25. Han spelar och sjunger i punkbandet Raketerna, är tillsammans med tio år yngre Johanna, äter födelsedagsmiddag med sina föräldrar som spelar stenkakor, grälar med sin gamla bandkamrat som tycker att han gett efter för svenssonlivet och filosoferar om tillvaron tillsammans med en ung Stefan Sundström. Dokumentären Hemligheten är en fantastisk samtidsskildring av den svenska punkscenen 1982, med livebilder från konserter med Grisen skriker och Raketerna, men också ett tidlöst porträtt av en ung mans vedermödor. Filmen var Rainer Hartlebs första långfilm för bio, regisserad tillsammans med fotografen Staffan Lindqvist. Hartleb är kanske mest känd för Jordbrosviten, där han under drygt 40 år följt några personer från Stockholmsförorten Jordbro. Hartleb och Lindqvist återvände inte bara till Jordbrobarnen, utan även till Hasse och Johanna. I uppföljaren Kärleken är allt flyttar paret ihop i en andrahandslägenhet på 26 kvadrat, med pälsängrar under soffan. Hasse pluggar franska och ”har inte skrivit en låt på tre år”, Johanna börjar jobba i hemtjänsten. Olikheterna mellan de två sätter relationen på prov. De gör slut och blir ihop igen. Hasse, som heter Edström i efternamn, syntes nyligen i Eran, SVT:s dokumentärserie om den svenska punkens födelse. Han fortsatte att spela i olika konstellationer och bildade häromåret bandet Farsta tillsammans med bland andra Gurra Ljungstedt från Ebba Grön.

Efter visningen samtalar Hasse Edström, Rainer Hartleb och Staffan Lindqvist och dessutom ger Farsta en specialkonsert! Både Hemligheten och Kärleken är allt har restaurerats digitalt, av Filminstitutet respektive Rainer Hartleb.

Evenemanget äger rum på Reflexen i Kärrtorp och sker i samarbete med Cinemateket och Folkets Bio. Biljetter till visningen säljs via Tempo, Cinemateketkortet och Stora Cinemateketkortet gäller som årskort.

OBS att du hittar biljetterna på titeln Hemligheten + Kärleken och biljetten ger dig tillträde till hela kvällens arrangemang!

 

Program
Fredag 9 mars Reflexen

18.30 Hemligheten
19.30 Kärleken är allt
20.30 Live: Farsta