fbpx

HALE COUNTY THIS MORNING, THIS EVENING

The Black Belt i amerikanska södern är känt för sin mörka historia med slaveri, fattigdom och våld både i det förflutna och samtiden. I detta intima verk erbjuds åskådaren en multifacetterad bild av området med utgångspunkt i Alabama. Under en femårsperiod följer vi olika personers liv i ett till synes bortglömt community.

Resultatet är en känslomässig film komponerad av intima ögonblick och vardagliga scener. Genom ett poetiskt berättande granskar filmen de konsekvenser som sociala konstruktioner av ras innebär. Samtidigt är den är en hyllning till livet och till att våga drömma – oavsett oddsen.

 

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här