fbpx

HALE COUNTY THIS MORNING, THIS EVENING

The Black Belt i amerikanska södern är känt för sin mörka historia med slaveri, fattigdom och våld både i det förflutna och samtiden. I detta intima verk erbjuds åskådaren en multifacetterad bild av området med utgångspunkt i Alabama. Under en femårsperiod följer vi olika personers liv i ett till synes bortglömt community.

Resultatet är en känslomässig film komponerad av intima ögonblick och vardagliga scener. Genom ett poetiskt berättande granskar filmen de konsekvenser som sociala konstruktioner av ras innebär. Samtidigt är den är en hyllning till livet och till att våga drömma – oavsett oddsen.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!