fbpx

Gabi

Filminstitutet presenterar:

Engeli har följt Gabi i över fem år, från att hon var åtta till tretton. “Gabi ställer samma frågor som jag gjorde i hennes ålder:” Vad är det som gör en till pojke eller flicka? Måste jag passa in i dessa fack? Genom Gabis ögon vill jag utmana uppfattningar kring kön, identitet och uppväxt, samtidigt förstärka den mänskliga rätten att vara den en är.” I denna session delar filmskaparna klipp och erfarenheter från att filma familj och barn över tid och hur snabbt allt förändras; kopplingen mellan kropp och hjärna som är så påtaglig i en preadolescent persons liv

Biljetten “Tempo work-in-progress” gäller för alla “work in progress”- punkter

Medverkande: Engeli Broberg (regissör), Anna Ljungmark och Jacob Ekelund (producenter) för House Of Real

Moderator: Klara Grunning, Filmkonsulent, Svenska Filminstitutet

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här