fbpx

Filmfrukost: Sällskapet – Intervjuer från alltings mittpunkt

Sällskapet – Intervjuer från alltings mittpunkt av Malin Erixon.
En animerad dokumentärserie, baserad på intervjuer med personer som alla uppfyller kriterierna: vita män runt 40, i syfte att avslöja hur de uppfattar sin egen position i världen och på så vis synliggöra deras (och därigenom hela samhällets) omedvetna blinda fläckar. Här blandas satir och allvar när dokumentärt ljudmaterial möter fiktiva karaktärer med Mark Levengood som intervjuare. Malin Erixon sätter fingret på det jämställda Sverige på ett sätt som får oss att le, sätta i halsen och känna oss lätt beklämda. Helena Ingelsten samtalar med Malin Erixon.

Seriens speltid är 70 minuter och därefter följer samtalet.

Varje söndag presenterar Rio ett exklusivt filmprogram med frukost i biosalongen.

10.00 Insläpp, frukost serveras i salongen för er som har handlat filmfrukost

10.30 filmstart

Filmfrukosten står framdukad inne i biosalongen och består av en frukostfralla med ost & grönt, yoghurt med husets müsli, äppelmust, frukt, kaffe eller te. Om vegansk frukost eller specialkost önskas, mejla: info@biorio.se
Förköp din biljett för att vara garanterad frukost, när Frukostbiljetterna är slutsålda så släpper vi Filmfikabiljetter, i dem ingår kaffe/te och en småkaka.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här