fbpx

Fat Front

De fyra skandinaviska kvinnorna Helene, Marte, Pauline och Wilde är alla en del av en växande kroppspositivistisk rörelse. De har fått nog av självhat och skam och vill reclaima ordet tjock. Genom föreläsningar, demonstrationer i det offentliga rummet och på sociala medier vill de spränga snäva skönhetsnormer och nå ut till ännu fler kvinnor. Målet är att ge plats för fler typer av kroppar och ideal i vårt samhälle. Fat Front är en varm och livsbejakande film om frigörelse, gemenskap och revolution.

I samarbete med Doc Lounge.

Regissörsbesök!

Efter visningen på Skärisbion på söndag 8 mars 16.45 deltar Louise Detlefsen (regissör), Louise Unmack Jensen (regissör) och Pauline Lindborg (medverkande) i ett 30 minuter samtal. Visningen är gratis, men du bokar din biljett här.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här