fbpx

EXIT

Som tonåring går Karen Winther med i en nazistisk grupp i Norge. Hon söker efter gemenskap, men priset för att höra till är högt. Efter flera år i organisationen får hon nog och väljer att hoppa av. I filmen söker hon upp personer som, likt henne själv, lämnat ett våldsamt liv bakom sig och undersöker mekanismerna som gör att unga personer väljer att gå med i extrema våldsbejakande organisationer.

Vi får inblick i hur det känns att leva för något så destruktivt och kunna dö för sin ideologi. Här finns både nazister, IS-krigare och extremvänsteranhängare som berättar om minnen som de aldrig kommer få bort från näthinnan. Om hur de skadat människor helt utan anledning och skulden som de kommer få leva med resten av sina liv.

Exit visas även som filmfrukost, spana in eventet här!

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!