fbpx

VI MINNS SUSANNE BJÖRKMAN

En nyfikenhet och en alldeles egen röst har tystnat. Dokumentärmakaren Susanne Björkman har just gått bort. Vi samlas för att uppmärksamma hennes arbete och hennes stora bidrag till den svenska dokumentärvärlden.

Susanne var en pionjär inom radiodokumentären och Sveriges första professor i radioproduktion på Dramatiska Institutet. Kom och lyssna på klipp, hör dokumentarister berätta om vad de mött i hennes arbete och hur det har inspirerat dem. Vi tar ett glas, fortsätter samtalet och lyssnar på hennes favorit Patti Smith.

Foto: © Snezana Vucetic Bohm

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!