fbpx

VI MINNS SUSANNE BJÖRKMAN

En nyfikenhet och en alldeles egen röst har tystnat. Dokumentärmakaren Susanne Björkman har just gått bort. Vi samlas för att uppmärksamma hennes arbete och hennes stora bidrag till den svenska dokumentärvärlden.

Susanne var en pionjär inom radiodokumentären och Sveriges första professor i radioproduktion på Dramatiska Institutet. Kom och lyssna på klipp, hör dokumentarister berätta om vad de mött i hennes arbete och hur det har inspirerat dem. Vi tar ett glas, fortsätter samtalet och lyssnar på hennes favorit Patti Smith.

Foto: © Snezana Vucetic Bohm

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här